Despre flacara violeta

Dezvoltarea spirituala este un proces prin care oamenii obtin o mai buna autocunoastere si credinta in Dumnezeu. Fiecare fiinta umana are un corp fizic, o minte si un suflet. Raportandu-ne la acestea putem spune ca dezvoltarea spirituala inseamna sa realizam faptul ca adevaratul nostru Eu este sufletul (nu corpul sau mintea). Oamenii s-au obisnuit atat de mult sa se identifice cu propriul corp sau cu propria minte, incat nu mai pot face distinctia intre acestea si sufletul lor.

despre flacara violeta

Vom reuşi sa ne eliberam mintea doar atunci cand vom dori sa ne îndreptam atentia spre fiecare zona în care avem suferinte. Acest lucru nu înseamna ca va trebui sa ne impotmolim în întreaga noastra istorie de viata, ci doar sa stim cum sa le manuim astfel încat sa ne putem elibera de parti mari şi dureroase din trecutul nostru.

Putem folosi cu usurinta meditaţia şi practicile spirituale pentru a suprima şi evita anumite sentimente sau anumite perioade dificile din viata noastra. Durerea este greu de atîns. Avem nevoie sa ne uitam la întreaga noastra viata şi sa ne întrebam: „care sunt lucrurile asupra carora sunt constient şi care sunt lucrurile pe care le evit?” „obisnuiesc sa ma ascund?”, „care sunt domeniile în care sunt constient şi în care domenii ma simt temator sau constrans?”

Daca ar fi sa ne referim la diversele metode folosite de-a lungul timpului în scopul autocunoasterii şi dezvoltarii personale am ajunge la concluzia ca meditaţia este calea cea mai eficientă.

Flacara Violeta este o meditatie, atat interactiva, cat si integrativa. Cum adica o „meditatie interactiva”? Simplu – in primele minute ale meditatiei, dupa ce te-ai relaxat si ai intrat deja in starea contemplativa, primesti prin puterea credintei tale acel crampei de Lumina, cu ajutorul caruia vei „arde” tot ceea ce inseamna suferinta, intuneric, durere, in locul lor aducand Lumina, Pacea, Iubirea. Dupa ce ai primit aceasta Luminita, acest dar Divin, Dar cu Har, il cresti TU, TU singurel, si cu fiecare expiratie cresti aceasta Lumina, te invalui in Ea si apoi, cu INCREDERE si CREDINTA, o aduci inauntrul tau, luminandu-ti Sufletul, Mentalul si Trupul. Cineva, mai experimentat, ar spune simplu: Introspectie.

Atunci cand suntem capabili sa ne îndreptăm atentia spre înterior, spre realitatile spirituale din înterior, şi nu spre lumea exterioara, descoperim ca suntem un crampei din Scanteia Divina şi că Dumnezeu se afla în interiorul nostru. Şi acest proces, al deturnarii atentiei dinspre exterior spre înterior, il putem face cu ajutorul meditatiei.

Deci, primesti aceasta Luminita pe care TU o cresti, dupa care o aduci inlauntrul Tau, dupa care, cu ajutorul ei, arzi tot ceea ce inseamna suferinta si pentru ca TU, TU singur, singurel vei face toate astea, se numeste simplu – Meditatie Interactiva. Asta o deosebeste de meditatia contemplativa in care „stai” si te rezumi la „doar a primi”...

De ce am spus, la inceput si integrativa? Deoarece in cadrul sau sunt cuprinse o suma de elemente specifice practicilor de Mind Control, Autocontrol, NLP, Artelor Martiale, Yoga, Qi Qong si, nu in ultimul rand elemente de isihasm si rugaciune.

Povestea ei incepe in urma cu aproape 15 ani, cand m-am decis sa urmez cea de-a doua facultate, profilul Parapsihologie. Aici, in cadrul cursurilor practice si a schimburilor cu alte Universitati, am avut sansa sa particip la seminariile Dr. Schultz, de la Institutul din Viena, invitat de Prof. Univ. Dr. Ing. Alexandru Maruta. El ne-a predat, intr-o forma primara, alaturi de alte ritualuri si aceasta meditatie cu ajutorul Flacarii Violete, care initial trebuia sa fie o flacăra „rece” si care lucra asupra campurilor energetice, purificandu-le si armonizadu-le.

Inca de la inceput, Dan* a avut increderea si m-a ajutat mult in adaptarea acestui ritual, datorita Lui, am reusit sa fac astazi, tot ceea ce fac. De asemenea, in peregrinarile mele am cautat sa aduc elemente noi acestui ritual care, asa cum a venit el initial, era destul de fad si nu avea nici o legatura cu invocarea ajutorului Divin. Am schimbat mult acest ritual dupa intoarcerea mea din India si pot spune ca ii datorez multe din aceste influente Excelentei Sale, Dr. Brahma Suresh Kumar Agarwal care locuieste in Tibetul Indian. Domnia Sa a avut amabilitatea de a-mi indruma pasii si spre o alta „Cunoastere”.

În afară de influenţele tibetane, cele din Raja, Agni Yoga si celelalte practici indiene, primite de-a lungul peregrinarilor mele, în cadrul ritualului am introdus şi elemente de energetică chineză specifice practicilor uzuale de Qi Qong si Arte Marţiale, în aşa fel încat, în afară de purificare practicantul să poată avea la sfîrşitul ritualului înmagazinată o cantitate suficienta de energie cumulată pe fiecare meridian ce guverneaza fiecare organ în parte si care să-i asigure funcţionarea la parametri optimi, pentru urmatoarele sapte zile, a întregulului organism. De ce sapte zile? Pentru ca, de mai bine de opt ani practic regulat aceasta meditatie, saptamanal, in fiecare zi de joi, intre orele 19:00 si 21:00, indiferent de conditiile climatice, cu un grup de colegi, alcatuit, in medie, din aproximativ 35 de persoane, facand exceptie de la aceste meditatii, doar perioadele in care am fost plecat din tara.

De asemenea, de mai bine de noua ani, o data pe luna, in cadrul intalnirii cu cititorii revistei „Lumea Misterelor”, conduc in aceasta meditatie, un grup alcatuit din aproximativ 250 de persoane. Dintre aceste persoane, mi-am permis sa strang si o parte din marturiile descrise in aceasta carte, ele fiind cei mai în măsură să decidă beneficitatea acestei meditatii. Nu puţini oameni vin de departe, din diferite orase ale tarii (Satu Mare, Orăştie, Timişoara, Craiova, Constanta, sunt numai câteva din localităţile de unde vin aceşti oameni), cu trenul, ore intregi, doar pentru a putea realiza împreună aceasta meditatie… Lor li se datorează faptul ca această meditaţie se face şi după atâţia ani. Sacrificiul lor, dorinţa de a veni si increderea ce au dovedit-o, m-au determinat să am puterea si motivaţia necesare pentru a merge mai departe, pentru a invinge toate obstacolele, pentru a continua.

 

*Dl. Dr. Dan Seracu

Teodor Vasile

Pentru mine, cel mai important lucru ramane faptul ca la acest „experiment hotistic” au luat parte, in decursul a 9 ani, peste cincizeci de mii de participanti. Experienta benefica traita si ameliorarea anumitor suferinte au intarit increderea acestora de a reveni de fiecare data si a facut ca aceasta meditatie sa poata continua, saptamana de saptamana, luna de luna, dandu-se astfel examenul real in ceea ce priveste rezultatele benefice obtinute prin practicarea sa.

[ Teodor Vasile ]

cartea flacara violet

Carte Flacara Violet - autor Teodor Vasile

[ click pe coperta ]